content top
Tulburarea de panică

Tulburarea de panică

Tulburarea de panică este o tulburare de anxietate, caracterizată prin atacuri de panică recurente şi regulate. Un atac de panică este un episod neaşteptat de frică intensă, cu simptomele fizice asociate.

“Oare mi se va face rău?”;“

Ce pot face pentru ca situaţia să nu se mai repete?”;

“Mă simt speriată”;

“Voi face un atac de cord… încep să tremur… inima mea bate tot mai repede… respir greu… “;

Ce este tulburarea de panică?

Este firesc să experimentezi sentimente de nelinişte, anxietate sau panică. Însă, pentru o persoană cu tulburare de panică, toate aceste sentimente sunt foarte intense, apar în mod regulat şi, de obicei, fără un motiv evident. Acest lucru determină caracterul imprevizibil al tulburării de panică, la care se adaugă frica şi anxietatea asociate. Alte condiţii care pot determina anxietate severă şi care pot fi asociate cu tulburarea de panică, pot fi: fobiile, tulburarea post-traumatică de stres sau tulburarea de anxietate generalizată.

Care sunt semnele si simptomele unui atac de panică?

Nivel ridicat de anxietate, cu sau fără o cauză cunoscută;

– Agitaţie;

– Senzaţie de sufocare;

– Greaţă;

– Transpiraţie;

– Senzaţie de ameţeală şi leşin;

– Teama de moarte;

– Dureri toracice.

Tratamentul în cazurile de tulburare de panică

Există două forme principale de tratament pentru atac de panică: tratament medicamentos şi psihoterapie. Cercetările indică faptul că medicaţia antidepresivă are succes în peste jumatate din cazurile de tulburare de panică.

Psihoterapia în cazurile de tulburare de panică  se centrează pe o serie de obiective, cele mai importante tehnici psihoterapeutice incluzând: vizualizare pozitivă, tehnici de relaxare, identificarea gândurilor negative, întărirea auto-încrederii, etc.

Toate articolele de pe acest website sunt oferite în scop informativ şi nu pot înlocui sfatul medicului dvs. Psiholog Lucreţia Preda – Cabinet Individual de Psihologie Galati nu este responsabil pentru diagnosticul pus de către un utilizator pe baza conţinutului acestui site. Consultaţi întotdeauna medicul atunci când aveţi probleme legate de sănatatea dvs.

Cabinete Psihologice Galati

468 ad

Comments are closed.